Patienter berättar


Rosie, Jannice och Nanna är tre kvinnor som framgångsrikt genomfört Mandoleanbehandling.

Genom att öppna böckerna till höger kan Du läsa deras berättelser i samtal med Cecilia Bergh, VD på Mando Group AB.
 

Rosie

 
 
 

Jannice

 

"Mitt nya liv efter 50"

Intervju med Rose-Marie Klang

Rosie:- Jag heter Rosie, jag är 52 år och utbildad dietist.
Cecilia:- Vad har Du vägt som mest?
Rosie:- Jag har vägt närmare 150 kg. Jag började hösten 2005 på Madoleankliniken och vägde 142 kg.
Cecilia:- Hur kom Du i kontakt med Mandoleankliniken?
Rosie:- Jag hade ramlat och brutit ett ben i foten och kunde inte jobba, de skyllde på övervikten. Försäkringskassan ville ha en rehabiliteringsplan. Min företagsläkare kände till Mandoleankliniken genom Mandometerklinikerna, eftersom hennes dotter hade behandlats där och hon sa att det var ett jättebra ställe.
Cecilia:- Men hennes dotter behandlades väl för anorexi och bulimi och inte för övervikt?
Rosie:- Precis, och jag tänkte att jag har varken det ena eller det andra, jag var ju bara stor, jättestor. Men jag fick en kallelse från Mandoleankliniken och att de ville träffa mig. Jag åt väldigt fort, jag kastade i mig mat och jag har tidigare kräkts upp maten.
Cecilia:- Hur fort tror Du att Du åt när Du vägde 150 kg?
Rosie:- I början av Mandoleanbehandlingen åt jag en portion, 400 g, på 7-8 minuter, hemma åt jag säkert ännu fortare, jag kastade i mig maten.
Cecilia:- Hur fort tror Du att Du åt hemma?
Rosie:- 5-6 minuter kanske, det är så länge sedan. Det är något som ligger bakom mig, man tänker inte så längre. Jag fick träffa Kerstin Lindberg och hon sa att vi skulle hjälpas åt och att jag skulle gå ner i vikt. Jag hade en ätstörning. Jag var glad över att få behandling, men samtidigt lite skeptisk, hur ska det gå till att gå ner i vikt och samtidigt äta så många gånger om dagen och så mycket mat? I början hände det inte så mycket men snart började jag att gå ner i vikt. Det var ½ kilo i veckan, men det var helt underbart att kunna äta mat och gå ner i vikt. Lyckan att se på vågen, wow, jag har gått ner.

...
Upp Läs hela Intervjun i Rosies bok!


 

 Rosie före behandlingen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Rosie idag
 

"Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet"

Intervju med Jannice Andersson


...
Cecilia:- Vilka viktreduceringsprogram eller dieter har Du gått på? Har Du gått på några behandlingsprogram förutom Mandolean?
Jannice:- Jag har gått på Viktväktarna. Jag har också genomgått Cambridgekurer och Nutrilett kurer och skickat efter bantningspiller över Internet. Jag har säkert lagt ut 10 000 kronor på olika snabbkurer.
Cecilia:- När du vägde 125 kg, funderade Du då på operation?
Jannice:- Ja, jag har haft en samtalskontakt under hela tiden och vi diskuterade operation och hon kunde ordna ett läkarmöte åt mig. Men eftersom jag har det så nära inpå mig med min syster och dessutom min pappas sambo.
Cecilia:- Din pappas sambo?
Jannice:- Hon har gjort en bypass-operation. Hon går nu på Mandoleankliniken.

Jag har sett hur de har haft det, kräkts och gått upp i vikt. Båda två. Det är inget liv.
Cecilia:Så, hur kom Du till Mandoleankliniken?
Jannice:Min samtalskontakt. Hon har varit väldigt hjälpsam och sa att det måste finnas något som kan hjälpa Dig. Hon hittade Mandoleankliniken på Internet. Hon sökte hjälp åt mig, hon följde med mig dit. Jag mådde väldigt dåligt, jag hade också sociala problem, ville inte gå ut, jag stängde in mig. Ville inte ringa, kunde inte åka buss, det var mycket annat som också fanns runt omkring. Så hon sa: vi tar en bil och åker dit.
Cecilia:- Vad hade Du för förväntningar?
Jannice:- Jag trodde att när jag kom till kliniken så skulle de göra någonting så jag skulle gå ner jättefort.
Cecilia:- Så var det inte.
Jannice:- Nej.
Cecilia:- Du fick lära dig att äta med Mandometer® och så småningom så började Du gå ner i vikt.
Jannice:- Jag började gå ner i vikt direkt. Under första halvåret gick jag ner ett kilo i veckan ungefär, sedan började jag ebba ut?
Cecilia:- Hur kändes det att gå ner i vikt?
Jannice:- Det kändes jättebra, men jag kunde inte riktigt tro på det. Det här är ju jättebra, men snart kommer jag gå upp igen. Snart kommer jag få sådana här infall och börja äta igen, så det tog väldigt lång tid innan jag accepterade att det faktiskt gick bra.

...
Upp Läs hela Intervjun i Jannices bok!
 
 
 
 
 
Jannice före behandlingen 
 
 
 
 
 
 
Jannice idag